Промяна на традиционните обществени пространства за игра показват в сряда

...
Промяна на традиционните обществени пространства за игра показват в сряда
Коментари Харесай

Любопитно ново пространство за игра и образование правят в София


Промяна на обичайните публични пространства за игра демонстрират в сряда специалисти в региона.

Сдружение „ Професионален конгрес за образованието ”, в партньорство с регион Красно село на Столична община, с поддръжката на Детски център „ Смарт ”, Унгарския културен институт и ТУ-София, приключи плана „ Иновативен мини парк Хубча ”, финансиран по стратегия „ Европа 2017 ” на Столична община.

Зад това необичайно заглавие се крие в действителност един опит да се премисли междублоковото пространство на ул. "Хубча" до бл.194, което към този момент съставлява добре познатата на всички квартална градинка – със старите тръбни катерушки, железни пейки, останки от пясъчник, занемарена растителност, оповестяват уредниците.

От форума пробват да моделират въз основата на тази градинка "образователно-игрово пространство. Пространство, в което да има какво да вършат 6-14-годишните – тази най-необичана възраст, както от педагозите, по този начин и от дизайнерите. Също по този начин, желаеме пространството да е красиво, уютно, чисто, безвредно, здраво", акцентират те.

Поканата е за конференция от 12 часа на бул. "Цариградско шосе" 49. В залата ще могат да се видят извънредни авторски разработки на студенти по специалността Инженерен дизайн от ТУ - София, както и на авторски екип на сдружението. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР