Промоутърът на Дилиан Уайт - Еди Хърн, смята за възмутително

...
Промоутърът на Дилиан Уайт - Еди Хърн, смята за възмутително
Коментари Харесай

Хърн: Смешно е Кобрата да вземе повече пари от Уайт

Промоутърът на Дилиан Уайт - Еди Хърн, счита за възмутително това, че неговият боксьор ще получи по-малко пари от Кубрат Пулев. Двамата би трябвало да се срещнат в елиминационен мач за установяване на кандидат за купата на интернационалната боксова федерация (IBF). Търгът за срещата бе отсрочен с една седмица - за този четвъртък, защото Хърн не е склонен с правилника, съгласно който Пулев би трябвало да получи 75% от парите против 25% за Уайт, защото е с по-висока позиция в ранглистата.

"Проблемът е, че Пулев е втори в ранглистата и парите от търга се разделят 75% на 25% в негова изгода. Това е възмутително. Подадохме тъжба, която бе отхвърлена. Сега ще има търг, ще забележим какво ще стане ", сподели Хърн пред iFL TV.

Според него има вид Уайт да не излезе против Пулев, а да срещне Луис Ортис или Доминик Бризийл за установяване на кандидат за купата на WBC. Хърн не изключи и опция Уайт да срещне непосредствено международния първенец Антъни Джошуа, който също е негов боксьор, написа вестник "Сега ".

"Ако Джошуа не може да срещне Дионтей Уайлдър, може да има мач с Дилиан. Всичко е допустимо ", добави промоутърът, който въпреки всичко посочи, че главната цел е да има съединителен мач за всички международни трофеи сред Джошуа и Уайлдър.

Ако Уайт се откаже от мач с Пулев, IBF би трябвало да дефинира нов противник, който българинът да срещне, с цел да стане кандидат за купата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР