Промоция от 2,99 лв. за бутилка олио доведе до огромни

...
Промоция от 2,99 лв. за бутилка олио доведе до огромни
Коментари Харесай

Съботна промоция на олио: Дълги опашки и бой по магазините

Промоция от 2,99 лева за бутилка олио докара до големи опашки в доста магазини в страната. На места се стигна и до пердах, че дори и до интервенция на полицията. В Бургас 74-годишен мъж умря, до момента в който чака да пристигна неговият ред. Предполага се, че индивидът е получил инфаркт.
Още по темата
Хиляди хора се трупаха на опашки пред обектите на огромна хранителна верига, откакто тя разгласи промоция от 3.19 за бутилка.


През последните дни олиото доближи до цени от близо 7 лева за литър, а това накара хораат да изкупят всички налични количества по магазините, а респективно олиото се трансформира в една от най-дефицитните артикули на пазара.

Заради промоцията се оформиха и опашки от коли за паркингите пред огромните магазини. На места скупчването и блъскането сред хората накара защитата в магазините да се намеси.



Има и клиенти, на които им е станало неприятно, а за помощ е извикана кола за спешна помощ.

Дълги опашки от ранни зори се извиха във Видин и Враца. Потребители разгласиха в обществените мрежи видео по какъв начин в столичния кв. " Света Троица " хората тичат към вратите на магазина, с цел да съумеят да се вредят за промоцията.

В Кърджали и Хасково се стигна и до пердах, с цел да си вземеш олио.
 Снимка: Светлозар Желев
Опашки се образуваха и в Ямбол поради промоция на олио - 3 лв. на литър. Същата обстановката можеш да се води и в Пловдив.

В коментар на обстановката транспортният министър написа във Facebook, че би трябвало да се борим за страната си, а не да се бием за олио, тази наша борба е същински значимата.

 Снимка: Десислава Димитрова

Опашките пред хипермаркетите в Русе е имало още в 6 часа сутринта, а придвижването на коли в региона на магазините бе мощно затруднено, оповестява РусеМедиа.

Разрешено е да се купува единствено по един стек, а хората безусловно се биеха, с цел да се доберат до скъпата стока.



" Когато олиото е на цената на нафтата. Борба за мазнинката! Беше ужасно, озверели хора, които се блъскаха. Ако някой си беше взел повече стекове в количката, тълпата го заобикаляше и започваше да му ги взема. Паднали хора, мазни плочки и безумство! ", споделя русенецът Мирослав Малчев.

В битката за олио в Русе се е стигнало и до физически пострадвания и разкървавени пръсти.

В друга верига магазини са решили да избегнат сходни обстановки и просто са се отказали от промоцията, която е била планувана. От магазина съобщили, че стоката не е пристигнала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР