Промишленото замърсяване на въздуха над Китай рязко е намаляло благодарение

...
Промишленото замърсяване на въздуха над Китай рязко е намаляло благодарение
Коментари Харесай

НАСА показа сензационни сателитни СНИМКИ от Китай! Заради коронавируса там...

Промишленото замърсяване на въздуха над Китай внезапно е намаляло с помощта на ковид, поради който бяха затворени доста индустриални мощности, а превозът бе стеснен. Това оповестява CNN откакто НАСА и Европейската галактическа организация демонстрираха сателитни фотоси.

От първи до 20 януари на тях се вижда особено жълтеникаво и кафеникаво изображение, което демонстрира мощна централизация на нитрогенен диоксид над Китай.



Този газ, който бълват моторните транспортни средства, електрическите централи и индустриалните мощности, е причина за остри дихателни проблеми като кашлица, астма и компликации с дишането.

За разлика от януари, сателитните фотоси от 10 до 25 февруари са толкоз изчистени, че на тях съвсем не се виждат следи от нитрогенен диоксид.

Според учените от НАСА в началото внезапното рухване на неговата централизация във въздуха се виждало най-отчетливо над Ухан в провинция Хубевй, където е огнището на епидемията с ковид.


Над провинция Хубей и град Ухан въздухът се почисти от нитрогенни диоксид с помощта на ковид (снимки НАСА)

„ За пръв път виждам сходно внезапно понижение над толкоз просторен регион поради характерно събитие “, съобщи Фей Лю, откривател на непорочност на въздуха в Летателния галактически център "Годард “ на НАСА.

По традиция в интервала към лунната Нова година замърсяването на въздуха над Китай понижава, защото доста заводи се затварят краткотрайно поради празненствата, само че в тази ситуация учените считат, че внезапното избистряне на въздуха напълно не се дължи толкоз на празниците или на свързани с времето феномени.

"Тази година намаляването на замърсяването е надалеч по-значително от предходни години и продължава по-дълго “, означи в изказването си Лю.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР