Промишленото производство в Турция нараства с 14,4% през декември спрямо

...
Промишленото производство в Турция нараства с 14,4% през декември спрямо
Коментари Харесай

Промишленото производство в Турция отбеляза 14,4% ръст през декември

Промишленото произвеждане в Турция нараства с 14,4% през декември по отношение на същия месец на 2020 година и по този начин отбелязва най-хубавия резултат от юни 2021 година, оповестява Статистическия институт на Турция (Türkiye İstatistik Kurumu).Спрямо ноември 2021-а индустриалният показател е по-висок с 11,3%, допълват от там.

Така средногодишният растеж на промишленото произвеждане се пресмята на 17,5% през декември (до ноември той е бил 17 на сто). Това е сигнал за възстановяване на наклонността в индустриалния бранш, считат анализатори от FocusEconomics. На месечна сезонна и календарно изгладена база растежът на промишленото произвеждане се намали до 1,6% през декември по отношение на 3,3% през ноември.

Анализаторите на FocusEconomics оповестиха прогнозата си за турската стопанска система. Те чакат показателят на промишленото произвеждане да се усилва с 3,7% през 2022 година Прогнозата им от предишния месец остава непроменена. За 2023 година те чакат, че индустриалното произвеждане в Турция да се усили с 3,9%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР