Промишленото производство в Германия се понижи за четвърти месец през

...
Промишленото производство в Германия се понижи за четвърти месец през
Коментари Харесай

Германската индустрия се сви повече от очакваното

Промишленото произвеждане в Германия се намали за четвърти месец през септември, наблягайки предизвикването, пред което е изправена най-голямата стопанска система в Европа, с цел да предотврати рецесията.

Производството е намаляло с 1.4% по отношение на август, водено от автомобилния, електрониката и фармацевтичния браншове, заяви статистическата работа във вторник. Това е по-лошо показване от междинната оценка на икономистите в изследване на Bloomberg за спад от 0.1%.

Икономиката на Германия се e свила с 0.1% през третото тримесечие, защото семействата в страната са понижили разноските. Анализаторите предвиждат спад от същата големина през последното тримесечие на годината, което значи, че Германия ще регистрира плитка криза “ Добрата вест е, че растежът при най-големия търговски сътрудник на България евентуално ще се върне през идната година, когато инфлацията отстъпи.

Производителите, на които Германия разчита най-вече за икономическия напредък, са разтревожени от скъпата сила, по-високите световни лихвени проценти и забавянето в Китай. Химическата компания Lanxess AG предложи да понижи дивидента си в понеделник, предупреждавайки за по-ниски от предстоящите облаги.

Фабричните поръчки са се повишили с 0.2% през септември, заяви статистическата работа в понеделник, макар че числата идват с проверка надолу за предходния месец и към момента оставят цифрата за третото тримесечие като цяло по-ниско спрямо предходния интервал.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР