Промишленото производство сред страните от Европейския съюз се е повишило

...
Промишленото производство сред страните от Европейския съюз се е повишило
Коментари Харесай

Евростат:България е с най-висок ръст на промишлеността през август

Промишленото произвеждане измежду страните от Европейския съюз се е повишило с 1,1 на 100 през август на месечна база, до момента в който индикаторът в еврозоната пораства с 1,5 на 100. Това сочат най-новите сезонно поправени данни на европейската статистическа организация Евростат, оповестени на уеб страницата й.

През юли по отношение на месец по-рано производството в индустрията понижа и в Европейски Съюз, и във валутната зона, надлежно с 1,5 на 100 и 2,3 на 100, съгласно ревизираните данни.
През август в съпоставяне със същия месец на 2021 година промишленото произвеждане се е нараснало с 3,5 на 100 в Евросъюза и с 2,5 на 100 в еврозоната.

В България през август по отношение на юли промишленото произвеждане е забавило повишаването си до 0,7 на 100, до момента в който през юли на месечна база родният индикатор наддаде с 1,1 на 100.

На годишна основа обаче родното произвеждане в индустрията е заемало първото място измежду страните членки с най-голям растеж на индикатора през август, записвайки нарастване с 16,5 на 100. Това въпреки всичко съставлява закъснение спрямо юли, когато доближи 18 на 100, демонстрират сезонно поправените данни на Евростат. През юли по отношение на същия месец на предходната година, нарастването на българското промишлено произвеждане също беше  на първото място измежду страните от Европейски Съюз. 

 

        Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР