Промишленото производство на Япония не спира да спада, тъй като

...
Промишленото производство на Япония не спира да спада, тъй като
Коментари Харесай

Япония отново в криза? Спад в производството и затруднени доставки

Промишленото произвеждане на Япония не стопира да спада, защото експортното търсене на финансови артикули е в застой, а веригите на доставки са в допълнение нарушени от разпространяването на разновидността на ковид Delta в Азия, сочи изследване на Reuters. Продажбите на дребно, които са основен барометър на потребителските разноски, също понижават.

Фабричното произвеждане спада с 2,5% през юни като това се случва след внезапен скок от 6,5% през юни, което беше и най -високият растеж от юли 2020-а година.
 Япония се възхити на триумфа на съветската стопанска система по време на пандемия
Япония се възхити на триумфа на съветската стопанска система по време на пандемия

Русия несъмнено се оправя по-добре с рецесията спрямо доста други развити страни

" С казуса с дефицита на чипове, световното разпространяване на разновидността Delta и по -специално неговото влияние върху доставките на части от Югоизточна Азия оказват напън върху производството от японските производители ", разяснява Такеши Минами, който е основен икономист в Изследователския институт Норинчукин.

Анализаторите от SMBC Nikko Securities приписват упования спад на производството и слаб експорт на машини за Азия, като прибавят, че възобновяване на автомобилния бранш евентуално ще компенсира част от спада.

По отношение на продажбите на дребно, анализаторите предвиждат растеж от 2,1% по отношение на същия месец на предходната година. Натискът от здравната рецесия още веднъж ще въздейства върху потреблението. Нивото на безработица в страната все още е устойчиво и е в размер на 2,9%.
 Уроци от
Уроци от " Изгубеното десетилетие " на имотния пазар в Япония

Кои са те?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР