Промените в Закона за здравето, предвиждащи въвеждане на пълна забрана

...
Промените в Закона за здравето, предвиждащи въвеждане на пълна забрана
Коментари Харесай

Обсъждат забраната за пушене на наргиле на закрито

Промените в Закона за здравето, предвиждащи въвеждане на цялостна възбрана за пушене на наргиле на закрито, влизат за второ четене в Народното събрание на пленарното съвещание в четвъртък, съобщи БГНЕС.
Законопроектът е импортиран от депутати от групата на „ Обединени патриоти “, отпред с водача на НФСБ Валери Симеонов. С него вносителите си слагат за цел запазване на здравето най-много на децата и подрастващите посредством въвеждането на административни и други ограничения по повод ограничение използването на произведения за водна лула (наргиле), несъдържащи тютюн.
В претекстовете им е записано, че пушачите на наргиле вдишват токсични субстанции, които се срещат и в общоприетите цигари, само че при наргилето въглените, посредством които се разпалва сместа, ускоряват вредите за здравето. Те са свързани с увреждане на дихателната и сърдечно-съдовата системи, зъбите и други.
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще разискват и промени в Закона за персоналните документи, час от които плануват влизането и пребиването на чужденци от български генезис на територията на страната за образование или сезонна претовареност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР