Промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност не

...
Промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност не
Коментари Харесай

Синдикатите критикуват промените в Закона за трудовата миграция

Промените в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност не са обсъждани с бизнеса и синдикатите на Национален съвет за тристранно съдействие, сигнализираха от Конфедерация на труда " Подкрепа ".

Промените, които улесняват опциите за наемане на работа у нас на висококвалифицирани експерти от страни отвън Европейския съюз посредством по този начин наречената " синя карта ", през днешния ден са в дневния ред на изключително съвещание на парламентарната обществена комисия. На него те се разискват за второ гласоподаване преди още веднъж да влязат в пленарната зала, предава.

" В допълнение се отварят няколко благоприятни условия тези хора да стоят доста малко в страната и по-късно доста бързо да се изнесат към Западна Европа. И тогава от КТ " Подкрепа " се чудим дали този законопроект бори проблем с дефицит на висококвалифицирани фрагменти или отваря необятно вратата за търговия с служащи, тъй че да могат да влизат те през България и да отпътуват съвсем незабавно към Западна Европа ", разяснява за БНР икономическият консултант на синдиката Ваня Григорова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР