Промените са внесени от ПГ на „Обединени патриоти“. „За“ тях

...
Промените са внесени от ПГ на „Обединени патриоти“. „За“ тях
Коментари Харесай

Удължават с 2 г. заявление за лихвоточки, ще се наследяват

Промените са импортирани от ПГ на „ Обединени патриоти “. „ За “ тях гласоподаваха 174 народни представители, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ - 0, с което бяха признати, съобщи "Фокус ".

Промените засягат 55 хиляди български жители с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Със законопроекта се планува те да могат да наследяват както по закон, по този начин и по наследство тези влогове.

Съгласно измененията с две години се удължава срокът на заявяване на лихвоточките от техните притежатели и се отстранява крайният период, в който страната би трябвало да изплати всички декларирани искания.

В рамките на дебата депутатът от ПГ на ГЕРБ Евгения Ангелова съобщи, че групата й ще поддържа този законопроект. Според нея процесът върви постепенно, само че сред първо и второ четене е нужен спор.

Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев обърна внимание, че има импортиран сходен законопроект и попита за какво двата не се преглеждат редом. По думите му в проектозакона на „ Обединени патриоти “ има моменти, които той дефинира като юридически парадокс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР