Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на

...
Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на
Коментари Харесай

Служебният министър на транспорта предлага увеличение на ТОЛ таксите за чуждите превозвачи и понижение за родните

Промени в ТОЛ системата са били разисквани по време на срещата сред вицепремиера по икономическите политики и министър на превоза и съобщенията Христо Алексиев и представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари. Алексиев дефинира ТОЛ системата като " несъответстваща и недобре структурирана ".

“Можем да доведем до по-високо такусване на директния трафик през България и по-облекчени цени за родните превозвачи ", предложи транспортния министър.

“Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния консуматор ", разясни той.

На срещата са били обсъдени настоящи въпроси и ефикасни решения за стабилизиране на бранша, както и опциите за понижаване на цените на горивата и възстановяване на транспортната съгласуваност. Целта на диалозите - предприемане на незабавни ограничения за реализиране на резистентност в бранша на автомобилните транспорти за гарантиране на икономическата непоклатимост на страната. 

“Смятам, че превозът беше неглижиран, по тази причина той сътвори доста високи разноски. Те непосредствено се отразяват върху всяка една сутровина, стока и услуга. Затова наложително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разноски и тяхното намаляване ", съобщи Христо Алексиев. 

От браншът ще предложат ограничения свързани с цените на ТОЛ системата, отстъпки като в Европа, преференции за българските и непознати превозвачи, горивата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР