Промени в изборното законодателство да не се правят в навечерието

...
Промени в изборното законодателство да не се правят в навечерието
Коментари Харесай

Александър Сиди: И Общественият съвет на ЦИК започна да говори с гласа на ВМРО

Промени в изборното законодателство да не се вършат в навечерието на изборитеВръщане на възбраната за повече секции в ТурцияМалките обитаеми места от 100 индивида да могат да избират собствен кмет
Общественият съвет към ЦИК излезе със мнение, че би трябвало да се създадат незабавно и неотложно промени в изборното законодателство. Но тези промени би трябвало да бъдат направени, когато е доста надалеч датата на идващите избори, а не тъкмо преди избори.

Това съобщи в свое видеообръщение съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди във във връзка излязлата информация, че Общественият съвет към ЦИК е оповестил, че промени в Изборния кодекс би трябвало да се вършат сред изборите, а не месец или два преди тях.

И те започнаха да приказват с гласа на Вътрешна македонска революционна организация. Ние от дълго време приказваме, че не могат да се вършат промени тъкмо преди изборите, както го правеше 45-ото и 46-ото Народно заседание.

Говорим от дълго време, че би трябвало още веднъж да се върне възбраната за повече секции в Турция. Критиците от „ ИТН “ и „ Демократична България “ бяха подготвени за нови демократични промени и видяхме, че в последна сметка това, което Вътрешна македонска революционна организация говореше се случи – 100 хиляди гласа пристигнаха от Турция, споделя още Сиди.

Отделно от това – нещо, което ние от дълго време приказваме – в дребните обитаеми места, в села от 100 индивида, да вземем за пример, да могат да избират собствен кмет, а не той да бъде назначаван. Защото в настоящето състояние тези села са оставени напълно на произвола на общинския кмет, прибавя съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР