Промени при изпитите на над 60 700 седмокласници тази година.

...
Промени при изпитите на над 60 700 седмокласници тази година.
Коментари Харесай

Важно за седмокласниците: Промени в матурите тази година

Промени при изпитите на над 60 700 седмокласници тази година.

Първата разлика е в датите. Тази година изпитите са изтеглени по-нататък във времето, с цел да имат учениците повече време за подготовка. Първият модул и за двата изпита е повишен като времетраене, дилемите по-математика са олекотени. А в случай че дете се разболее съществено, може да се яви на друга дата.

Тази година изпитът по български език и литература ще бъде на 19 юни, а по математика - на 21 юни. Или със седмица по-късно от предходната.

Времето за решение на първия модул от тестванията беше увеличено от 60 на 75 минути.

" Първият модул, който е по-общ в действителност, има потребност още от малко време децата да завършат своите отговори, да нанесат на черновата, това което са дали отговор ", съобщи Галин Цоков, министър на образованието и науката.

По математика две от дилемите, които бяха с отворен отговор, станаха с избираем. Беше направено, тъй като се позволяват чести механически неточности при решаването на отворените задания.

" Ще има опция за втора дата, на която да се явят деца, които по аргументи, свързани със заболяване, престой в болница, карантиниране не се съумели да се явят на първата ", съобщи Галин Цоков, министър на образованието и науката.

Заявленията за втора дата ще се подават до 8 юли. Министърът ще дефинира по кое време ще е тя. Промени в броя на дилемите по двата предмета няма. Изпитите са от 9.00 часа като тази година те са отделени от Националното външно оценяване на 10-и клас. Беше направено, с цел да се облекчи организацията и да има повече време за инспекция на работите на седмокласниците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР