Олимпийските тестове по плуване в Сена са отменени, тъй като проливните дъждове влошават качеството на водата

...
Проливните дъждове отложиха плановете за проверка на готовността на Париж
Коментари Харесай

Проливните дъждове отложиха плановете за проверка на готовността на Париж за плувци да се състезават в река Сена на летните олимпийски игри догодина, но организаторите на игрите казват, че водният път ще бъде по-добре подготвен през 2024 г.

Планирана тренировка в петък за плувци, които имат за цел да се състезават този уикенд в реката, която пресича Париж, беше отменена, тъй като качеството на водата падна под приемливите стандарти, обяви Международният ръководен орган по плуване.

Това може да се случи, когато дъждовете причинят преливане на необработени отпадъци в Сена. Столицата на Франция харчи огромни средства за проекти за управление на водите, които според властите ще намалят честотата на замърсяването, причинено от бури.

 

World Aquatics каза в изявление, че след дни на дъждове „качеството на водата в Сена в момента е паднало под приемливите стандарти за опазване здравето на плувците.“

Решение дали Open Water Swimming World Състезанието за купата се провежда по график в събота и неделя и ще последва още тестове за качеството на водата, се казва в съобщението.

Състезанието е сред редица събития, използвани за тестване на олимпийските планове на Париж. Сена е мястото за маратонско плуване на Игрите следващото лято и плувната част от олимпийския и параолимпийския триатлон.

Организаторите на игрите заявиха в изявление от петък, че качеството на водата ще бъде подобрено през следващата година, когато бъде изградена допълнителна инфраструктура за по-добро управление на дъждовете и отпадъчните води идва онлайн. Тези обществени работи включват гигантски подземен резервоар в Париж, който ще съхранява излишната вода по време на бури, така че не е необходимо тя да се излива необработена в реката и може да бъде третирана по-късно. под приемливите нива беше „изключително“, като в района на Париж имаше най-обилните летни валежи от 20 години.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР