Проливни валежи и гръмотевични бури се очакват през втората половина

...
Проливни валежи и гръмотевични бури се очакват през втората половина
Коментари Харесай

Времето се разваля, започват проливни дъждове и гръмотевични бури

Проливни превалявания и гръмотевични стихии се чакат през втората половина на седмицата, съобщи Българска национална телевизия. Повишава се вероятността за местни обилни количества, мощни гръмотевични стихии и градушки, а температурите ще се намалят.

Още тази заран над Западна България, а след обяд - и в централните елементи от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Със мощен вятър от северозапад ще прониква по-хладен въздух и температурите в западната половина от страната ще се намалят с от 5 до 7°. Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево, с сдържан югоизточен вятър и към момента доста горещо с оптимални температури до 36°. Там и през днешния ден заплахата от пораждане на пожари остава нараснала, в това число и с региони с най-високата степен на риск, екстремален.

По Черноморието през днешния ден ще остане слънчево. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода е от 24° до 27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Лоши условия за туризъм в планините от Западна и Централна България, където на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще се усили и температурите и там ще се намалят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР