Проливен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико

...
Проливен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико
Коментари Харесай

Проливен дъжд наводни улиците във Велико Търново и Горна Оряховица

Проливен дъжд, съпроводен с градушка, наводни централни улици във Велико Търново и Горна Оряховица този следобяд. Наводнени са приземни етажи на административни здания и на едно учебно заведение. Тежка остава ситуацията и в региона на Дряново, където пороя отнесе моста на Дряновския манастир.

Велико Търново Горна Оряховица Дряново, Тунджа
Велико Търново
Десетки коли бяха блокирани от водната буря. На места проливният дъжд отнесе асфалта на доста улици. Приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет остана под вода.
доцент доктор Светослав Косев - зам.-декан на Факултета по изобразителни изкуства: Проблемът е в канализацията, която отводнява двора, защото дебитът е по-малък в сравнение с е належащо, водата влиза от паркинга вътре във факултета. С помощта на студентите и докторантите беше овладяна обстановката.  Частично бедствено състояние е оповестено в Горна Оряховица Частично бедствено състояние е оповестено в Горна Оряховица
Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев разгласи отчасти бедствено състояние. Затворен за автомобилно придвижване беше Александровският мост на република...
Горна Оряховица
В Горна Оряховица водата заля спалните пространства на едно от учебните заведения, в които по това време имало деца, само че учителите съумели бързо да реагират.
Маргарита Атанасова - шеф ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " - Горна Оряховица: Нямаше вид шахтите да могат да поемат толкоз вода. При нас сега са дечица от ДГ „ Първи юни ", само че не успяхме да създадем суматоха сред тях, овладяхме обстановката напълно в точния момент.  © БГНЕСДряново
В региона на Дряновския манастир, където водата отнесе моста, до обяд екипи работеха по разчистването на вредите.

По думите на кмета на Дряново, от Светата обител изрично отхвърлят да оказват помощ за възобновяване на моста, макар че той се намира в църковен терен.
инж. Мирослав Семов - кмет на община Дряново: И действително ние го поддържаме поради туристическия интерес. Ще се опитаме като оценим вредите да се обърнем пред комисията по бедствия и повреди.
В ранния следобяд там още веднъж се изсипа проливен дъжд, равнището на реката се увеличи с един метър и екипите, които разчистваха отнесения мост, да бъдат изтеглени. Бурята събори и няколко дървета, които за малко блокираха единственият път за манастира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР