Проливен дъжд, който се изля вчера в Истанбул, причини наводнения

...
Проливен дъжд, който се изля вчера в Истанбул, причини наводнения
Коментари Харесай

Проливен дъжд в Истанбул наводни международното Истанбулско биенале за съвременно изкуство

Проливен дъжд, който се изля през вчерашния ден в Истанбул, аргументи наводнения и повреди на разнообразни места в мегаполиса.

Дъждът е наводнил пространствата, където се организира интернационалното Истанбулско биенале за модерно изкуство, което бе намерено на 26 септември т.г., осведомиха турски медии.

Редица творби на изкуството са били развалени от течащата вода от покрива. Водата е заляла няколко галерии.

„ Изключително съжаляваме за тази обстановка, която се получи заради усложнената метеорологична конюнктура и изцяло отвън нашия надзор ", обявиха в документално изказване от дирекцията на ревюто.

Посочва се, че близо 200 кв. м, където се намират две галерии, една арт апаратура и няколко изложения, са били наводнени.

В същото време чиновниците в биеналето са реагирали неотложно. Част от развалените творби, основно снимки, са били пренесени в складовете.

Представители на биеналето и галеристи, дружно с юристи, са обследвали наводнените пространства и повредите.

Помещенията са били пресушени, почистването на региона е завършило в границите на половин час, строителен екип е обследвал изолацията на покрива, оповестиха от дирекцията на ревюто.

Не се оповестява броят на потърпевшите от дъжда произведения.

Тазгодишното издание на Contemporary İstanbul e 18-то и се организира от 26 септември до 1 октомври в остарялата корабостроителница на Златния рог и някогашната корабостроителница на брега на Босфора.

Истанбулското биенале, което се смята за едно от най-престижните в света на изкуството, се организира на всеки две години.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР