Пролетта явно е подранила, след като първите щъркели вече се

...
Пролетта явно е подранила, след като първите щъркели вече се
Коментари Харесай

Пловдивското село Белозем посрещна първите щъркели


Пролетта очевидно е подранила, откакто първите щъркели към този момент се завърнаха в гнездата си в пловдивското село Белозем. Към мигриращите птици се причислиха и други, които са били освободени след лекуване в избавителен център за диви животни. Белозем е едно от селата в Европа, в които жителите оказват непрекъснати грижи за опазването на белите щъркели.

Първите два щъркела дохвърчали в Белозем при започване на март, като новината бързо провокирала раздвижване измежду жителите.

Виолета Петрова - кмет на село Белозем: Местните хора видяха, че на първи март има към този момент щъркели в Белозем и това е доста радостна новина за нас.

Един от щъркелите към този момент е в гнездото си върху камбанарията на църквата. Категорично обаче отхвърля да театралничи за фотоси.

Оказа се, че да откриеш първите щъркели, пристигнали в Белозем не е доста елементарно. Ние обаче успяхме да открием част от птиците до близкия водоем.

Някои от тях са били настанени през зимата за лекуване в избавителния център в Стара Загора, защото били ранени.

Местните хора чакат завръщането на над 40 двойки щъркели, като половината от тях ще се настанят върху специфични платформи на покрива на учебното заведение, където ще свият гнезда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР