Пролетта е време за детокс. Да изчистим всичко затлачено, да

...
Пролетта е време за детокс. Да изчистим всичко затлачено, да
Коментари Харесай

Три стъпки за най-лесната детокс вода на сезона

Пролетта е време за детокс. Да почистим всичко затлачено, да пречистим тялото, клетките, мислите си и да се отдадем на свежестта на новата сила. Но по какъв начин да си помогнем с лесни стъпки, без да изпадаме в крайности и да останем ефикасни на работното място и с всичките си отговорности?

На помощ идва супер лесната рецепта за вода с лимон и краставица, известна измежду лекарските среди като детокс вода. Лимонът окислява водата, докато краставицата работи тъкмо противоположното, което балансира и алкализира водата. Така с всяка глътка одобряваме здраве и потребни субстанции за цялото тяло, за кожата, за силата, нужна ни за пречистването.

Ето по какъв начин в 3 стъпки да извършите своята детокс вода:

1. В  кана с 1 литър вода сложете 1 лимон, нарязан на тънки шайби и една краставица, нарязана на тънки ленти. Може да си помогнете с белачката за по-бърз и акуратен резултат.

2. Оставете водата за най-малко 3 часа, с цел да могат лимонът и краставицата да пуснат соковете си. За още прохлада може да добавите няколко свежи листа мента.

3. Пийте водата през целия ден и се насладете на свежестта, която ще усетите незабавно. Детокс водата може да оставите да престои в хладилника за една нощ, само че не повече от 24 часа, с цел да се възползвате от живите съставки, до момента в който те са дейни.

Детокс водата понижава апетита, балансира хормоните и ни дава възприятие на прохлада, поради което не търсим толкоз храна за сила, както нормално. Детокс водата напълва и стомаха, което ни пречи да ядем ненужно от досада или в моменти на ниска сила. Може да пием по 3 л детокс вода дневно без странични резултати. Дори хора с киселинен корем и рефлукс могат да се възползват от детокс водата без терзания от затруднения.
 Още предписания против пролетна отмалялост


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР