Пролетта докара първата силна буря в Пловдив, която сякаш изненада

...
Пролетта докара първата силна буря в Пловдив, която сякаш изненада
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пролетта изненада с мощна буря в Пловдив! Нанесе десетки поражения из целия град

Пролетта докара първата мощна стихия в Пловдив, която като че ли изненада с мощността си. Стихията нанесе голям брой вреди на всички места из града, а сигналите подадени до институции надвишават 50. Сериозни инциденти настъпиха поради съборени от поривите напразно клони. На места се срутиха даже цели дървета. При случаите има нарушена инфраструктура и материални вреди. Няма потърпевши хора.  
Прочетете още
Един от най-опасните произшествия, който за благополучие се размина без потърпевши, бе сриването на външна изолираност на жилищна постройка. Огромно парче мазилка от блок 11 се стовари върху част от детската площадка на градина „ Кремена “ в ж.р. Тракия. По това време нормално там има деца, само че поради неприятното време те са били прибрани в постройката на детското заведение.

Няколко коли също бяха изумени от бурята. При един от случаите тежките последствия се разминаха на косъм, защото огромно дърво на Кометевско шосе падна върху нея, до момента в който тя бе в придвижване. Колата е с изпочупено задно стъкло. Минути по-късно друго огромно дърво, още веднъж в Кючук Париж, се стовари върху паркирал автомобил. Влошената пътна конюнктура стана причина и за леко ПТП на входа на Тунева, която провокира транспортен безпорядък по бул. " Борис III Обединител ". За лека катасртофа бе обявено и в региона на Пазарджишко шосе. 

Междувременно сигналите за паднали клони на всички места ин града изливаха публицистичната ни поща. Такива случаи имаше още на улиците „ Константин Нунков ”, „ Даме Груев ”, " Христо Караманджуков " ; бул. „ Васил Априлов “, бул. „ Руски “, в Цар-Симеоновата градина и към алеята на река Марица. Падна даже рекламен билборд, подложен наоколо до хотел SPS в Тракия. На телефоните на Пожарната и общинско дружество „ Градини и Паркове “ са постъпили общо над 50 сигнала точно в този подтекст.



За да отработят сигналите, на терен са в бил изпрател съвсем целият дежурен състав от огнеборци от разнообразни служби и спасители от Сектор СОД в Пловдив. Те се отзовали на сигнали за катастрофи, които мощният вятър аргументи. На доста са били сигналите са паднали клони и дървета, които пожарникарите са рязали и премествали от пловдивските улици и булеварди.

Аварийни екипи от общинските предприятия също се включиха в отстраняват вредите, нанесени от разразилата се следобяд стихия. Те са се отзовали на над 20 сигнала за паднали дървета. Заради мощния вятър стотици отпадъци, хвръкнали от контейнерите, се носеха из улиците на града. Към екипите са били изпратени и чиновници на „ Чистота ”, които да разчистят разпилените боклуци и клони.

Малко преди 19ч. времето се успокои и сигналите за произшествия престанаха. Такива е съвсем несъмнено да продължат да се случват и на следващия ден, защото остава в действие кодът за рискови ветрове и мощни стихии. Той обгръща 8 области в страната, измежду които е и Пловдивска.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР