Пролет е и докато чакаме пресните картофки, нека се запасим

...
Пролет е и докато чакаме пресните картофки, нека се запасим
Коментари Харесай

Oт А до Ям: Вкусни картофи forever!

Пролет е и до момента в който чакаме пресните картофки, дано се запасим с задоволително предписания за вкусни (печени) картофи. Има толкоз способи да се подготвят, но още един не е непотребен. С една хубава зелена салата – безусловно задоволително за вечеря или неделен обяд. Как се вършат тези? От елементарно по-лесно!

Необходимите продукти 

(за двама)

4 бр. средноголеми картофа 
фалшификация за картофи
1 скилидка чесън 
2 с.л зехтин 
сол

" Рецептата " предстои на всевъзможни тълкования с подправките, които обичате. Аз употребявам подготвена фалшификация за печени картофи с розмарин, само че в случай че не обичате, ползвайте риган или копър да вземем за пример.

Картофите се почистват доста добре, не се белят, и се сваряват на пара, до момента в който вилица влиза свободно в картофа. 

Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор или грил функционалност. Голяма плоска тава се постила с хартия за печене. Всеки картоф се смачква (аз употребявам чука за месо) по този начин, че да се получи " палачинка " с дебелина към 1 см. Поръсват се с подправката за картофи. 

В дребна купичка се разбърква зехтина със счуканата скилидка чесън и щипка сол. С лъжичка се намазва всеки картоф с тази примес. 

Картофите се пекат за към 20 минути на мощна фурна, до момента в който получат приятна коричка. 

Пробвайте и карамелизирани в мрачен соев сос. Няма да се разочаровате!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР