Прокурорски свидетели твърдят, че бизнесменът Васил Божков е поръчал покушения

...
Прокурорски свидетели твърдят, че бизнесменът Васил Божков е поръчал покушения
Коментари Харесай

Прокурорски свидетели твърдят, че Божков поръчал Пеевски и Алексей Петров

Прокурорски очевидци настояват, че предприемачът Васил Божков е поръчал покушения против депутата Делян Пеевски и някогашната барета Алексей Петров. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на юрист Славчо Марков и Веселин Балтов, заяви " 24 часа ". И двамата са доближени до Божков. Те бяха задържани при огромна прокурорска акция в Сандански и София преди 10 дни. Повод за нея бяха публикувани от Божков фотоси на спецпрокурора Ангел Кънев пред Национална агенция за приходите.

Балтов е началник на защитата на предприемача. Марков пък е бил човек за връзка с разнообразни институции като Министерство на вътрешните работи и ДАНС, настояват проверяващите. При обиските предходната седмица бяха открити подробни информации за прокурори – имена, адреси, фотоси, информация за фамилиите им.

Един от прокурорските очевидци сега е в пандиза във Варна. Пред прокурорите той декларирал, че обвиненият за несполучливия атентат с гранатомет против Петров през 2015 година Роман Логвиненко му споделил, че поръчката пристигнала от Божков. Другият " поръчан " бил Пеевски.

Тези изказвания изцяло съответстват с версията на Министерство на вътрешните работи. Преди няколко дни министър председателят Бойко Борисов описа, че служителите на реда му посочили скица за готвен атентат против Пеевски със снайпер. Затова на депутата бе назначена държавна защита от НСО през 2016 година Тя бе непокътната допреди няколко дни, когато поради митингите и Пеевски, и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се отхвърлиха от услугите на НСО.

Таен очевидец по същото следствие пък споделил, че самичък Божков му е разказал по какъв начин Балтов, който е някогашен чиновник на Специализирания отряд за битка с тероризма, стрелят по предприемача Манол Велев през 2007 година Той бе прострелян в главата и остана жив, само че получи трайни увреждания след несполучливото нападение. По това време Велев имаше бизнес с казина и бе директен съперник на Божков. Покушението против него е едно от поръчковите убийства, за което е упрекнат хазартният необут.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР