Прокурорската колегия освободи заместниците на вече бившия главен прокурор Иван

...
Прокурорската колегия освободи заместниците на вече бившия главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Прокурорската колегия освободи заместници на Гешев

Прокурорската гилдия освободи заместниците на към този момент някогашния основен прокурор Иван Гешев в Главната прокуратура. Красимира Филипова, Десислава Пиронева и Даниела Машева бяха освободени от поста “заместник-главен прокурор ”.

Бившият заместник-министър на правораздаването Мария Павлова е препоръчана за заместител на основния прокурор

Освобождаването е по предложение на Борислав Сарафов. Миналата седмица той изясни, че те са показали “лична обвързаност ” към Гешев.

По предложение на Сарафов за единствен негов заместител беше назначена Мария Павлова, няколко пъти заместник-министър в служебни държавни управления на Румен Радев. Дългогодишен следовател също по този начин.

Ако се стигне до премахване на изпълняващия сега функционалността “главен прокурор ” Борислав Сарафов или против него стартира наказателно гонене, тя може да бъде определена за негов правоприемник на поста “обвинител Но 1 ”

Политическите проблеми се позволяват с политически средства, написа той във Facebook

Тази заран в прокурорската гилдия е постъпило и писмото от Иван Гешев, в което изяснява, че се отхвърля от молбата си след освобождението му от поста “главен прокурор ” да бъде назначен като прокурор във ВКП.

До сътрудниците си кадровици той написа, че работата на обвиняването е дискредитирана, а с решенията си Висш съдебен съвет е нарушил Конституцията и европейското право. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР