Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи за следващо

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи за следващо
Коментари Харесай

Съдия Даниела Талева не беше назначена да разследва главния прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) отсрочи за последващо съвещание назначението на арбитър Даниела Талева за проверяващ основния прокурор. Талева бе определена посредством чоп на 7 юли на правилото на инцидентното систематизиране.

По време на дебата Калина Чапкънова сподели, че сега на съвещанието има единствено седем индивида, защото има хора в отпуск, а и колегията работи в непопълнен състав. Затова е и по-добре точката да бъде отсрочена, заяви " ".

Колегата й Огнян Дамянов съобщи, че е по-лесно Талева да бъде назначена, само че има известни съмнения. Мнението ми се промени след последния пленум. По-честният вид е цялата гилдия да е на работа, с цел да бъде взето решение, сподели той. Дамянов позволи опцията действието на механизма да бъде спряно.

Стефан Петров също съобщи, че е по-добре гласуването да се отсрочи.

Междувременно стана известно, че предлагането на комисията по атестиране и състезания е всичко да бъде спряно, защото механизмът за следствие на основния прокурор е нападнат пред Коституционния съд. Поради тази причина комисията предлага да се изчака произнасянето на съда.

В последна сметка, с гласовете на седмината присъстващи, точката бе отсрочена за идващото съвещание на прокурорската гилдия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР