Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша кандидатите за

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша кандидатите за
Коментари Харесай

Препитват Сарафов за шеф на следствието на 6 декември

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще изслуша претендентите за шеф на Националната следствена работа на 6 декември 2017 година от 13.30 часа.
Решението бе взето през днешния ден на съвещание на прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет.

Процедурата за избор на шеф на Национална следствена служба бе открита през октомври тази година , като единственият участник в нея е Борислав Сарафов - заместител на основния прокурор при ВКП.

Кандидатурата на Борислав Сарафов бе препоръчана от Евгени Диков, Пламена Цветанова, Пламен Найденов, Даниела Машева, членове на Прокурорската гилдия, и подкрепена и от основния прокурор Сотир Цацаров.

 Заличиха кандидатурата на Борислав Сарафов за член Висш съдебен съвет
Заличиха кандидатурата на Борислав Сарафов за член Висш съдебен съвет

Кандидатурата му бе издигната на 27 март от 31 прокурори

До 28.11.2017 година Комисията по атестирането и състезанията и Комисия " Професионална нравственос " към Прокурорската гилдия би трябвало да изготвят отчети за нравствените и професионалните качества на претендента, които ще бъдат оповестени на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Към момента няма предоставени мнения за професионалните и нравствени качества на претендента , както и въпроси, които да му бъдат заложени при чуването, оповестяват още от Висш съдебен съвет.
Становища и въпроси могат да бъдат предоставяни не по-късно от 7 дни преди чуването на Сарафов - в период до 30.11. 2017 година

Припомняме, мястото на шефа на Националната следствена работа се освободи, когато Евгени Диков бе определен за член на новия Висш правосъден съвет от квотата на следователите през 20 май т.г . и той встъпи в новия състав на правосъдния кадрови орган.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР