Прокурорската колегия избра от петия опит нов шеф на Специализираната

...
Прокурорската колегия избра от петия опит нов шеф на Специализираната
Коментари Харесай

От петия опит: Апелативната специализирана прокуратура има нов шеф

Прокурорската гилдия избра от петия опит нов началник на Специализираната апелативна прокуратура. Това е следователят от Националната следствена работа Ивайло Ангелов, оповестява Ангелов бе единствен претендент за поста.

Той стартира работа в правосъдната система през 2000 година като следовател в Плевен. Година по-късно става прокурор първо в районната, а след това в окръжната прокуратура в града. От 2015 година е следовател в Национална следствена служба.

Прокуратурата е без началник от март 2018 година, когато тогавашният титуляр Даниела Попова подаде оставка. Досегашните процедури се отлагаха и проваляха по разнообразни аргументи. При първата се явиха двама претенденти - тогавашният градски прокурор на София Емилия Русинова и следователят Бойко Атанасов, само че в последна сметка Русинова се отхвърли, а Атанасов не събра нито един глас в своя поддръжка. При втората процедура претенденти нямаше. В третата се явиха заместник-шефът й Николай Найденов, обвинителят от Специализираната прокуратура Росен Радев и профилирания арбитър Пламен Евгениев. После Найденов се отхвърли, а Прокурорската гилдия не хареса останалите двама претенденти и разгласи нова процедура.

При четвъртия опит документи подаде обвинителят Димитър Франтишек, само че той се отхвърли две седмици преди избора преди година. Впоследствие Франтишек беше нараснал в сан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР