Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната

...
Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната
Коментари Харесай

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – представители на Окръжната и Районната прокуратура, се включват в самодейност на Община Добрич във връзка Международния ден за безвреден интернет, който се отбелязва всяка година във втората седмица на месец февруари, в ден вторник. В тази връзка на 12 и 13 февруари 2024 година ще бъдат осъществени срещи с възпитаници от четири учебни заведения в града.
 
Днес, дружно с специалистите Анета Кирилова и Кремена Димитрова, прокурор Любенова и прокурор Илиев посетиха 10А клас на СУ " Петко Р. Славейков ". Те разговаряха с тях по тематиката за безвредното потребление на интернет и потребността от зоркост и внимание към виртуалната среда на другарство.
 
Младежите бяха осведомени с заплахите, които крие интернет, и опцията анонимността, която дава, да бъде употребена за осъществяване на закононарушения. Беше им обърнато особено внимание на въпроса за какво е значимо да бъдат извънредно деликатни с кого и по какъв начин поддържат връзка във виртуалното пространство.
 
Те бяха предизвестени да не изпращат свои фотоси или фотоси на свои близки на хора, с които поддържат връзка единствено в интернет, както и да не споделят персоналните си данни като имена, адрес, учебно заведение или други обичани места за посещаване. Получиха увещание, че най-хубавият метод да се предпазят от проблеми в интернет пространството е незабавно да алармират на своите родители за всеки случай на терзание или тормоз.
 
Магистратите и специалистите от Община Добрич ще посетят още учениците от ПМГ " Иван Вазов ", ПСГ " Васил Левски " и ПГТС " М. В. Ломоносов ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР