Прокурорите и адвокатите на Сам Банкман Фрийд се сблъскаха в

...
Прокурорите и адвокатите на Сам Банкман Фрийд се сблъскаха в
Коментари Харесай

Измами, лъжи, кражби, алчност: Обвинението изостри тона към Банкман-Фрийд

Прокурорите и юристите на Сам Банкман Фрийд се сблъскаха в сряда по отношение на това дали създателят на FTX е лъжец, откраднал милиарди долари, или нетрадиционен изпълнителен шеф, който е направил неволни неточности.

По време на заключителните си причини помощник-прокурорът на Съединени американски щати Николас Рус сподели на правосъдните заседатели, че преди съвсем година, когато хиляди хора са се опитвали да изтеглят парите си от колабиращата крипто борса, техният боязън се е трансформирал в обезсърчение, описват репортерите на The Wall Street Journal.

„ Кой беше виновен? “, сподели Рус, обръщайки се към масата на отбраната и акцентирайки с пръст обвинения. „ Този човек, Самюъл Банкман-Фрийд. “

Защитникът на създателя на FTX Марк Коен сподели от своя страна на правосъдните заседатели, че прокурорите показват Банкман Фрийд като кино изверг, предава още WSJ.

Аргументите на двете страни идват в края на едномесечния развой против 31-годишния Банкман-Фрийд, който е изправен пред седем престъпни обвинявания, свързани с машинация и пране на пари.

В продължение на близо четири часа прокурор Рус е запознавал правосъдните заседатели с извадки от показанията на трима души от вътрешния кръг на Банкман-Фрийд, всички от които по-рано свидетелстваха, че са направили закононарушения по негови инструкции.

Рус е посочил откъс от компютърен код, който съгласно него потвърждава, че Alameda Research, дъщерният хедж фонд на FTX, е имал специфични секрети привилегии на криптоборсата, показва WSJ.

По думите на Рус „ повода за тази загадка е това, че Банкман-Фрийд е знаел, че дейностите му са неверни “.

Основният спор, съгласно Рус, не е дали Банкман-Фрийд е взел парите, а дали е знаел, че постъпва неверно. Той също по този начин е обвинил Банкман-Фрийд, че е излъгал правосъдните заседатели, излиза наяве от репортажа на WSJ.

„ Не става дума за механически диалект “, са точните думи на прокурора. „ Става дума за машинация, за неистини, за кражба, за лакомия. “

Когато юристът на обвинения стартира заключителните си причини в сряда следобяд, той сподели на правосъдните заседатели, че държавното управление показва клиента му като противен, продължава WSJ. Според Марк Коен прокурорите са се фокусирали върху половия живот на Банкман-Фрийд, косата му и вездесъщите му тениски.

Показвайки фотоси на клиента си в частен аероплан и с разпусната коса, Коен е декларирал: „ Можем да се съгласим, че имаше време, когато Сам евентуално беше най-зле облеченият изпълнителен шеф в света и имаше най-лошата прическа. Банкман-Фрийд също по този начин беседва с съвсем всеки, който се обърне към него. Това обърка живота му, само че това не е закононарушение. “

Според Коен нито един от очевидците, в това число вътрешният кръг на Банкман-Фрийд, не е свидетелствал, че създателят на FTX ги е инструктирал да нарушават закона. Обвиняемият и подчинените му в криптоборсата са имали разлики в бизнес преценките, в това число свързани с оценяването на активи, по думите на Коен.

Адвокатите на отбраната са употребявали част от презентацията си, с цел да поддържат показанията на Банкман-Фрийд, който прекара три дни на свидетелската пейка, признавайки, че е направил неточности, само че добавяйки, че в никакъв случай не е имал желание да измами някого.

По време на кръстосания разпит Банкман-Фрийд се затрудняваше да дава отговор на доста от въпросите, напомня WSJ, цитирайки прокурор Рус, съгласно който обвиненият е споделил на правосъдните заседатели, че няма мемоари към 140 пъти.

Банкман-Фрийд е направил всичко допустимо, с цел да опише какво се е случило и какво си спомня, счита от своя страна юристът му, който е споделил на правосъдните заседатели, че клиентът му е работил добросъвестно и не е възнамерявал да измами никого.

Очаква се правосъдните заседатели да стартират разискванията за ориста на Сам Банкман-Фрийд в четвъртък.

Ако бъде приет за отговорен по всички обвинявания против него, той може да получи доживотна присъда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР