Прокурор при Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу Г. К.,

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу Г. К.,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 16-годишен, плюл и удрял полицай

Прокурор при Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване против Г. К., на 16 години, откакто младежът беше арестуван поради нахлуване над служител на реда. На 13.09.2020 година, към 13,50 ч., в гр. София той плюл, удрял и обиждал полицейски чиновници от Трето РУ-СДВР, а след това развалил и длъжностен автомобил.

Деянието е съпроводено със опозиция против чиновник, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред и по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм, съобщиха от прокуратурата.
Г. К. е упрекнат и в това, че на същата дата и място, посредством притискане с ръце е предизвикал на полицейски чиновник от 03 РУ-СДВР при осъществяване на службата му, лека телесна щета, изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в региона на дясната предмишница.
На горепосочената дата и място, посредством нанасяне на голям брой удари обвиненият незаконно унищожил лайсна на врата на лек автомобил и незаконно развалил вратата на автомобил, благосъстоятелност на Столична дирекция на вътрешните работи.
Престъпленията, за които Г. К. е притеглен като обвинен, са наказуеми с отнемане от независимост. Предвид високата социална заплаха на действието, на 14.09.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения Г. К. за период до 72 часа. На 16.09.2020 година ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР