Прокурор повдигна обвинение в убийство срещу Алек Болдуин днес. То

...
Прокурор повдигна обвинение в убийство срещу Алек Болдуин днес. То
Коментари Харесай

Прокурор повдигна обвинение в убийство срещу Алек Болдуин

Прокурор повдигна обвиняване в ликвидиране против Алек Болдуин през днешния ден. То е и против още няколко души, които са били на фотосите на уестърна " Ръжда ", при която бе убита операторката Халина Хътчинс.

Окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис повдигна обвинявания в непредумишлено ликвидиране против Болдуин и оръжейника на кино лентата след повече от година следствие на инцидента от октомври 2021 г. на снимачна площадка край град Санта Фе.

Помощник-режисьорът Дейвид Холс подписа съглашение за признание на виновността по обвиняването за немарливост при потребление на смъртоносно оръжие, се споделя в изказване на прокурора, съобщи Дневник.

" След изчерпателен обзор на доказателствата и законите на щата Ню Мексико, взех решение, че има задоволително доказателства за покачване на наказателни обвинявания против Алек Болдуин и други членове на филмовия екип на " Ръжда ", сподели Кармак-Алтуис. " В моя мандат никой няма да е над закона и всеки заслужава правдивост. "

Болдуин и оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд са с по две обвинявания в непредумишлено ликвидиране, сподели още тя.

Според закона на Ню Мексико непредумишленото ликвидиране е така наречен закононарушение от четвърта степен и се санкционира с до 18 месеца затвор и санкция от 5000 $.

Хътчинс беше убита, когато револвер, с който Болдуин репетираше по време на фотосите в Ню Мексико, изстреля военен патрон, уцелил нея и режисьора на кино лентата Джоел Соуза, който оцеля.

Офисът на шерифа се концентрира върху това по какъв начин бойните патрони са попаднали на снимачна площадка и по какъв начин са били заредени в огнестрелно оръжие.

Болдуин отхвърли отговорността за гибелта на Хътчинс и сподели, че в никакъв случай не е трябвало да се позволяват бойни патрони на снимачната площадка на нискобюджетния филм. Болдуин съобщи, че му е казано, че револверът е " леден " - промишлен термин, означаващ, че е безвреден за потребление.

В телевизионно изявление от 2021 г. актьорът сподели пред ABC News, че не е натиснал спусъка на репликата на револвера Colt с диаметър.45 и оръжието е произвело изстрела, до момента в който репетирал пред камерата, зад която стояла Хътчинс.

Съдебномедицински тест на ФБР на револвера с единично деяние откри, че той " действа обикновено " и не би стрелял без натиснат спусък.

Миналата година Кармак-Алтуис нае специфичен прокурор и получи 318 000 $ държавни средства, с цел да продължи това, което съгласно нея щеше да бъде скъпоструващо правосъдно съвещание, привличащо огромен медиен и публичен интерес.

Агенцията за сигурност на служащите в Ню Мексико през април санкции продуцентската компания на кино лентата с оптималната допустима сума за това, което разказа като " умишлени " пропуски в сигурността, довели до гибелта на Хътчинс. Агенцията откри, че Rust Move Productions LLC е знаела, че процедурите за сигурност при огнестрелно оръжие не са спазени и е посочила " цялостно равнодушие " към заплахите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР