Прокурор Мария Маркова разкри, че ще изисква експертизи на мобилни

...
Прокурор Мария Маркова разкри, че ще изисква експертизи на мобилни
Коментари Харесай

Търсят кой финансира сирийците, предизвикали трагедията в Бургас

Прокурор Мария Маркова разкри, че ще изисква експертизи на мобилни им телефони, търсят и документи за Омар в Сирия

Прокуратурата ще се опита да обясни връзките на тримата подсъдими сирийци, които провокираха жестоката злополука в Бургас, при която починаха двама доблестни служители на реда, с хора отвън страната или в България, сподели пред Нова телевизия Мария Маркова.

Дамата, която е началник на Районната прокуратура в Бургас, посочи, че това са тези, с които арестуваните след гибелта на Йордан Илиев и Атанас Градев са общували и са им изпращали средства. Те са им обещавали пари за осъществяването на поставената задача, разясни тя.

„ Ролята на всеки един от тях е открита с първичните следствени дейности, за които са им предявени обвинявания. Оттук нататък дали ще има привлечени други лица към наказателна отговорност следва да бъде открито ”, добави прокурорът. 

Все още не е изяснена възрастта на Омар, който е карал рейса, само че е в развой на определяне, защото в този момент имаме единствено данните, показани от характеристичната информация от приемния център в Харманли, добави тя. 

„ Днес посредством Министерство на външните работи ще бъде осъществена връзка с посолството на Сирия, с цел да бъдат изискани формалните му документи, в случай че има такива в страната. Ако не бъдат открити сходни сведения, ще бъдат подхванати дейности по определяне на възрастта посредством назначение на съответните правосъдни експертизи, нужни за обстоятелствата и събитията по отношение на годината му на раждане ”, изясни Маркова.

Към момента тя уточни, че няма данни тримата арестувани сирийци да са взели участие в предходни незаконни транспортирания на бежанци. „ Това не е невероятно, поради, че Ахмад е бил от по-дълъг интервал в страната. Възможно е компанията, за която твърди, че му е законен бизнес, да е просто привидна ”, сподели още ръководителят на Районната прокуратура в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР