Прокуратурата, заедно със съда, може би е една от малкото

...
Прокуратурата, заедно със съда, може би е една от малкото
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата е една от малкото работещи институции в момента в тази държава

Прокуратурата, дружно със съда, може би е една от дребното работещи институции сега в тази страна. Това сподели пред публицисти основният прокурор Иван Гешев. Припомняме, че през днешния ден Висш съдебен съвет още веднъж ще прегледа процедурата по предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. С процедурни хватки първоначално на април съветът реши, че ще прегледа дружно двете претенции против Иван Гешев - едното е на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, а другото на нейния предходник Янаки Стоилов.  

" Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на разнообразни министри на правораздаването – без значение дали са служебни, или в постоянен кабинет, с цел да стане ясно на българските жители това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет, а точно, че няма никакви юридически учредения и, че самите изказвания в тях са смешни “, сподели той.

" Най-вероятно зад тези смешни изказвания седят политически ползи. Не бих го нарекъл политическа поръчка. Вероятно интерес имат единствено олигархията и мафията и цената ще платят българските жители “, счита Гешев.

Според него това, което евентуално се цели, било нелегитимно преодоляване на прокуратурата, лична промяна на основния прокурор и съсипване на наказателното правораздаване с по този начин наречени промени.

" Някои схващат това като промяна. Това не е промяна, това са дейности, които опонират на ползите на българските жители, изключително в тенденция битката с престъпността “, съобщи Иван Гешев.

Той сподели още, че има чувството, че министър Йорданова желае да принуди Висш съдебен съвет да спре процедурата на законови учредения, с цел да може " да продължи да се упражнява по разнообразни медии върху Висш съдебен съвет, че прави някакви дейности “.

" Йорданова се тормози от желанието ми да дебатираме за това, което тя назовава правосъдна промяна ", разясни основният прокурор, представен от Нова телевизия.

Гешев ще сезира Конституционния съд поради измененията в Закона за правосъдната власт, с които беше закрито профилираното правораздаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР