Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието

...
Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието
Коментари Харесай

Прокуратурата още не е изпратила в правосъдното министерство искането до ОАЕ за разпит на Васил Божков

Прокуратурата към момента не е изпратила в Министерството на правораздаването настояването си до Обединените арабски емирства за видеоконферентен разпит на предприемача Васил Божков. Това сподели правосъдният министър Надежда Йорданова, като посочи, че категорично искане на управляващите в емирствата е връзката по такива претенции да минава през министрите на правораздаването на двете страни.

„ Подготовката на тези документи е доста характерна работа, тъй като би трябвало да дава отговор на доста съответни, строго официални критерии. Спрямо тази страна това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, тъй че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях. Спрямо Обединените арабски емирства България работи при изискванията на реципрочност – т.е. България би трябвало да изиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално деяние, и да поеме уговорката, че при аналогично искане ще разреши сходно деяние на своята територия “, сподели министър Йорданова.

Искането на Божков е по отношение на изказванията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По негов сигнал преди две седмици Министерство на вътрешните работи задържа тримата за 24 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР