Прокуратурата внесе за четвърти път в съда обвинителния акт срещу

...
Прокуратурата внесе за четвърти път в съда обвинителния акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе за четвърти път обвинителния акт срещу бившата съдийка Румяна Ченалова

Прокуратурата внесе за четвърти път в съда обвинителния акт против някогашната съдийка Румяна Ченалова. Той беше връщан два пъти на Софийския градски съд и веднъж на Специализирания углавен съд поради основни процесуални нарушавания.

Ченалова, която някогашният дипломат на Франция Ксавие дьо Кабан назова " гнила ябълка " в правосъдната ни система и беше забъркана в така наречен скандал " Яневагейт ", има проблеми с прокуратурата повече от три години. За първи път тя беше предадена на съд през 2016 година за длъжностно закононарушение и закононарушение против правораздаването по отношение на дело, по което е била арбитър - докладчик, по искова молба на " Обединени енергийни търговци " против НЕК.

Прокуратурата твърди, че Румяна Ченалова е работила в интерес на частното сдружение, от което Националната електрическа компания е претърпяла съществени финансови вреди. И въпреки че поради законодателни промени, свързани с така наречен " корупционни каузи ", делото се трансферира от Софийския градски в спецсъда, забележките към обвинителния акт останаха - от него Ченалова мъчно може да разбере в какво е упрекната, което пък ѝ пречи да провежда отбраната си.

От профилираната прокуратура оповестиха, че нарушаванията са отстранени съгласно напътствията на съда и че следва насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР