Прокуратурата: В заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена

...
Прокуратурата: В заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена
Коментари Харесай

Прокуратурата: В заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите


Прокуратурата: В обвинения за двойното ликвидиране в Лозен е открита банкова карта на една от жертвите. Убийствата са осъществени по изключително нечовечен метод, сподели зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
При осъществен оглед и претършуване в
Бургас на обвинения за двойното ликвидиране в Лозен Чавдар Бояджиев са открити военен револвер с пълнител. У него са открити и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това оповестиха на брифинг от прокуратурата.
От държавното обвиняване подчертаха,
че е назначена биологична експертиза, която да откри дали по конфискуваните движимости в дома на обвинени има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо проучване, което да ревизира дали в натривките, взети от ръцете на обвинения, има съществуване на капсулни частици.
От експертното умозаключение излиза наяве,
че има съществуване на такива, което води до извод, че в непосредствен интервал от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.



Заключението на балистичното проучване е, че откритите проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвинения автомобил.
Заместник основният секретар на Министерство на вътрешните работи
Живко Коцев разяснява, че първата жертва е ученичка на 18 година Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е осъществено второто ликвидиране – мъж на 27 година Убийствата са осъществени с огнестрелни оръжия, „ по изключително нечовечен метод “, съобщи Живко Коцев.

По думите му арестуваният за действието
е направил цялостни признания.
През април предходната година той е направил ликвидиране по несъобразителност на 22-годишна жена, само че е освободен с мярка подписка. В момента делото е на произвеждане, то е стартирало в бранш „ Разследване “ към 8-о районно управление (на МВР), само че е трансферирано към отдел „ Разследване “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Откриваме съществени пропуски по следствието, снели сме доверието от 8-о районно управление (на МВР) и сме поискали освобождението от служба на неговия началник, съобщи Коцев.
Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Мирослав Данаилов
съобщи, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о районно управление (на МВР), че е изчезнала.

Предполагаемият причинител на двойното ликвидиране е арестуван на входа на Айтос, у него е намерено огнестрелното оръжие и дебитна карта на една от жертвите, съобщи Михаил Наумов, шеф на бранш „ Престъпления “ срещу личността в ГДНП

СГП ще изиска непрекъснатото задържане на обвинявания за двойното ликвидиране в Лозен. Това оповестиха на брифинг проверяващите по случая. Мярката ще бъде гледана от Софийския градски съд в понеделник./
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР