Прокуратурата в Смолян е образувала досъдебно производство заради замърсяването на

...
Прокуратурата в Смолян е образувала досъдебно производство заради замърсяването на
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва замърсяването на р. Девин, заради което измряха стотици риби

Прокуратурата в Смолян е образувала досъдебно произвеждане поради замърсяването на река Девин, което се случи преди дни. Заради погрешно заустване ан тръба, течности от завода за бутилиране на минерална вода „ Девин “ бе позволен разлив. Това аргументи измиране на част от популацията на пъстърва в риболовния сектор.
Прочетете още
Районната прокуратура ще проверява за закононарушение по член 352 алинея 1 от Наказателния кодекс /който замърсява или позволява да се замърсят почвата, въздухът, води и с това ги направи рискови за хора или животни/, който планува отнемане от независимост от една до пет години и с санкция от пет хиляди до тридесет хиляди лв..

 До момента са извършени дейности по следствието - оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци по случая, назначени са нужните експертизи на взетите проби от водата и други

Припомняме, че на 4 август жители подадоха сигнал за открита мъртва риба по течението на река Девинска в региона на гр. Девин и извънредно запенване на водата. На място бе изпратена дежурна оперативна група от районно управление (на МВР) – Девин, чиновници на РИОСВ-Смолян, БАБХ и Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

Направен бе лабораторен разбор на водата, който откри изпускане на отпадъчни води. Причината е замяна на помпи, в резултат на което течности от активността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа Девин, а са изпуснати във водите на реката. Вчера от предприятието поеха отговорност за случилото се. Заявиха, че съжаляват за случая и са в дейна връзка с институциите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР