Прокуратурата в Пловдив ще изисква да се проведе разследване дали

...
Прокуратурата в Пловдив ще изисква да се проведе разследване дали
Коментари Харесай

Проверяват дали шофьорката, убила 13-годишно момиче в Пловдив, е говорела по телефона

Прокуратурата в Пловдив ще изисква да се организира следствие дали шофьорката, умъртвила дете на пешеходна пътека, е говорила по телефона. 54-годишната жена, която удари с колата си момичето и майка му, е имала шофьорска брошура единствено от една година, оповестиха от прокуратурата. Момичето умря, до момента в който майка му към момента е в болница.
Прочетете още
Предполага се, че злополуката е станала, тъй като шофьорката е говорела по мобилния си телефон и се е разсеяла. С прокурорско разпореждане първичната ѝ мярка за задържане е удължена от 24 на 72 часа.

Жената не е карала под въздействието на алкохол или опиати. За дребния си стаж зад кормилото няма предходни нарушавания на пътя. Проверява се дали не е употребила мобилен телефон и вероятно да се е разсеяла, въпреки че няма очевидци, които да го удостоверяват.

От прокуратурата потвърдиха, че колата няма спирачен път. За породената гибел по несъобразителност на пешеходна пътека обвинената може да бъде лишена от независимост от 3 до 15 години.

" Дал съм инструкции за определяне съответното здравословно положение, вероятно пострадвания, тип, техен темперамент на майката на детето, от чийто резултати ще направя извод по тази причина дали е налице и друго клалифициращо събитие, а точно - причиняване на телесна щета и на друго лице ", уточни Тодор Павлов – наблюдаващ прокурор, съобщи Българска национална телевизия.

Мястото на тежкия случай е доста оживено и хората обръщат внимание, че преди да стартира цялостният ремонт на ул. " Брезовско шосе ", пешеходната пътека е била повдигната. Макар че правата е отворена за придвижване, става известно, че реконструкцията още не е завършила и е поставена единствено краткотрайна хоризонталната маркировка. След финала обаче тя още веднъж ще бъде повдигната и обозначена със светлини, с цел да е очевидно за водачите отдалеко, че там пресичат пешеходци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР