Прокуратурата в Плевен и Областната дирекция на МВР оповестиха подробности

...
Прокуратурата в Плевен и Областната дирекция на МВР оповестиха подробности
Коментари Харесай

Проверяват нарушения на полицаи по случая с убийството на детето в Лазарово

Прокуратурата в Плевен и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха детайлности по случая с 22-годишната майка, арестувана по съмнение за убийството на едногодишното си дете в плевенското село Лазарово, съобщи БНР. Заедно с нея в ареста е и дядото на момиченцето - на 56 години.

Заместник-окръжният прокурор Николай Пачевски сподели, че се води следствие за ликвидиране на малолетно дете:

„ Момиченце, на по-малко от две години. До сегашния миг доказателствата сочат за причинител неговата майка, която е направила признания. Детето е отглеждано от майка си, която е полагала положителни грижи за него благодарение на нейния татко, той ги е издържал. Отношенията в това семейство - до сегашния миг тези, които са открити, не са давали съображение на полицията, както и на органите на властта да се съмняват, че това дете е било в заплаха “.

Сигналът за изчезналото дете е подаден от дядото на 23 ноември, само че чак месец по-късно го афишират за изчезнало.

Има нарушавания от страна на служители на реда, сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Веселин Вътов, който изясни още:

„ Дълбоки пропуски и недостатъци, за които сме назначили дисциплинарна инспекция по отношение на виновните чиновници. След оповестяване на детето за търсене сме подхванали ограничения, част от които са осъществени и преди този момент, и във вчерашните /б.р. четвъртък/ следобедни часове чиновниците са беседвали с околните на убитото дете. И оттова се е стигнало до съответни елементи по отношение на осъществяването, мястото на осъществяване, по какъв начин е извършено… В момента са открити единствено фрагменти от тялото “.

„ Да, има признания от майката “, уточни старши комисар Вътов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР