Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на 18-годишния ученик за смъртоносното

...
Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на 18-годишния ученик за смъртоносното
Коментари Харесай

Мълчаливо бдение с бели балони, цветя и свещи в памет на убития Ангел

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвиняване на 18-годишния възпитаник за смъртоносното намушкване  с нож на 21-годишен юноша. Според обвиняването закононарушението е осъществено от ревнивост поради някогашната другарка на арестувания, оповестиха от полицията и прокуратурата.

„ Вместо да вървим да му избираме апартамент, му избрахме ковчег. Това беше най-жестокият ден в моя живот да предпочитам на сина си ковчег, в който би трябвало го погреба. Защо? Защото някой решил да раздава правораздаване по негово си убеждение. Да се разхожда с ножове и да убива деца ”, споделя Михаела Здравкова, майка на убитото момче.

„ Синът ми беше намушкан смъртоносно от професионален палач по думите на водача на колата за спешна помощ, който видях в събота напълно инцидентно в болничното заведение. Повтарям - това бяха рани и ликвидиране на експерт ”, казва бащата на жертвата Недялко Здравков.

В петък вечерта 21-годишният Ангел е намушкан с нож пред очите на приятелката си. Нападението е станало след сдърпване на улицата с 18-годишен юноша. Спорът сред жертвата и обвинения бил поради момиче. Ангел имал връзка с нея от седмица, а нападателят бил някогашният ѝ приятел. „ Знаем, че 3-4 дни преди убийството го е следял. Не е желал да каже на никого. Не знам за какво. Искал е самичък да се оправи с казуса или не знам, не мога да схвана ”, споделя Денислава Здравкова, която е сестра на Ангел.

След убийството нападателят е избягал с персоналния си автомобил и се укрил. Задържан е в София. Прокуратурата му повдигна обвиняване. Задържаният отхвърля да дава пояснения по случая, съобщи наблюдаващият прокурор Георги Кацаров.

Нападателят учил от 11 клас в Механотехникума в Пазарджик, само че е прекъснал образованието си поради доста отсъствия, научи NOVA. Преди две години против него в полицията е подадена тъжба от друго момиче, което се оплакало, че е било измъчвано, само че делото е прекъснато поради липса на доказателства. В делото е записано, че 18-годишният младеж е отвлякъл тогавашната си другарка, а по-късно ѝ нанесъл лека телесна щета, показва окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

Приятелите на Ангел също настояват, че арестуваният за убийството имал и предходни прегрешения. „ Тормозил е своя някогашна другарка. Много дълго време я преследвал, а по-късно и приятелите ѝ. Заплашвал ги е отново с нож. Не по този начин, както в тази ситуация, а по телефона. Имало е закани, че напряко вади ножове. Отделно има сведения, че обикаля с бухалка и нож, когато излиза ”, споделя Никол Димитрова, приятелка на убитото момче, представена от Нова телевизия.

С бели балони в ръце околните на Ангел се събраха на безмълвно бдение и изиска най-тежката присъда за причинителя. „ До живот да влезе в пандиза ”, изиска Недялко Здравков. „ Искам да има смъртна присъда. Който потегля с предумисъл да убива човек, да получи същото, тъй като тъгата, болката е огромна, доста огромна ”, майката на жертвата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР