Прокуратурата в Монтана проверява сигнал за нередности на вота в

...
Прокуратурата в Монтана проверява сигнал за нередности на вота в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Монтана нищи сигнал за нередности в Дом за хора с психични разстройства

Прокуратурата в Монтана ревизира сигнал за нередности на вота в Дома за пълнолетни лица с психологични разстройства в село Говежда, научи BulNews.bg.
За случая сигнализира претендентът за кмет на община Георги Дамяново Светослав Илиев. Той подал две тъжби в Общинската изборна комисия, само че членовете установили нередности в тях и му дали период от 10 минути да ги поправя. Той по този начин и не го направил, само че ОИК въпреки всичко почнала следствие по сигналите.
От документите не излиза наяве тъкмо за какви нарушавания на изборния развой става въпрос. Членове на изборната комисия обаче отишли на място в дома и създали инспекция. По време на тяхното посещаване там нямало представители на управлението на институцията.
Проведен е диалог със санитарката Петрана Йолова. По нейни думи гласуването на потребителите в ПСИК е минало без нарушавания – всички придружители са вписани в листата и са се подписали в него.
От дадените устни пояснения станало ясно, че вероятно има осъществено действие в нарушаване на изборния кодекс, което обаче не е от компетентността на ОИК-Георги Дамяново. По тази причина ръководителят постановил да се окомплектова преписката по жалбата и да се изпрати на Районна прокуратура Монтана по подготвеност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР