Прокуратурата в Кюстендил се самосезира и поема случая със слепия

...
Прокуратурата в Кюстендил се самосезира и поема случая със слепия
Коментари Харесай

Прокуратурата погна слепият такиметров шофьор от Рила

Прокуратурата в Кюстендил се самосезира и поема случая със слепия по документи мъж, който кара такси и прави нерегламентиран транспорт в Рила, сподели за Националното радио представителят на обвиняването в регионалния град Галина Димитрова.

Мъжът е брат на прокурорка от прокуратурата в Дупница, по тази причина посредством Окръжна прокуратура и посредством Главния прокурор преписката ще бъде разпределена на друга равна по степен прокуратура, разясни Димитрова.

Както ви разказахме в следствие на GlasNews.bg рилчанинът Борис Димитров, който има решение на ТЕЛК за нарушено зрение и 100 % непозната помощ и по документи е незрящ с 98% нарушено зрение, прави таксиметрови услуги, кара клиенти от Рила и Благоевград до Рилския манастир и назад за 35 или 50 лв.. Това беше открито и показано в ефирен репортаж, когато в продължение на няколко дни подставени лица се возят при него по маршрут Рила – Рилски манастир.

Преди години Борис Димитров е работил във Водноелектрическа централа „ Рила “ като оператор на командно табло на електрическа централа. Заради едно от решенията му от ТЕЛК за нарушено зрение работодателите му вземат решение да го реалокират на друга служба. Борис не е склонен и уволнен. Завежда правосъдни каузи.

През февруари 2020-та година Димитров е минал медицински обзор при общопрактикуващ доктор в Дупница и сменя свидетелството си за ръководство на МПС до 2030-та година и става незаконно такси. От общината в Рила споделят, че няма нито едно издадено позволение за таксиметрови услуги в града. Най-вероятно Димитров е получил разрешителното в друга община, да вземем за пример в Благоевград.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР