Прокуратурата се задейства по скандалните записи от Националния съвет на

...
Прокуратурата се задейства по скандалните записи от Националния съвет на
Коментари Харесай

 Прокуратурата проверява „Ала-бала гейт“ за престъпления против републиката

Прокуратурата се задейства по скандалните записи от Националния съвет на Политическа партия, изнесе от Радостин Василев. Започва инспекция за държавна измяна. Ето какво пишат от прокуратурата:

Днес, 29.05.2023 година, в Софийска градска прокуратура  (СГП) е получен от Върховна касационна прокуратура сигнал на народни представители от парламентарната група на Политическа партия „ Възраждане “ и от Българско национално придвижване „ Вътрешна македонска революционна организация “, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „ Престъпления срещу републиката “. В сигнала се твърди, че на 26.05.2023 година по време на конференция на народния представител Радостин Василев са изнесени данни за осъществени закононарушения срещу републиката, съответно по член 103 и член 105 от Наказателен кодекс.

Сигналът за осъществено закононарушение от общ темперамент е разпределен на инцидентен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура. Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт е упълномощил на Държавна организация „ Национална сигурност “ да извърши инспекция по случая. След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР