Прокуратурата се намеси в скандала с Верея. Футболният отбор от

...
Прокуратурата се намеси в скандала с Верея. Футболният отбор от
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва мача Верея-ЦСКА-София за черно тото

Прокуратурата се намеси в абсурда с Верея. Футболният тим от Стара Загора беше изхвърлен от елитното състезание поради подозрения за присъединяване в черно тото.

Днес стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане по сигнал, изпратен след инспекция, осъществена от Главна дирекция „ Национална полиция “ гр. София за това, че при започване на месец декември 2018 година в гр. Стара Загора е била препоръчана на другиго полза, която не му се поставя, с цел да повлияе на резултата на спортно съревнование – футболен мач на ППФЛ  ФК „ Верея “ – Стара Загора с ПФК “ЦСКА “ – София, управляван от спортна организация – Български футболен съюз (БФС).

Разследването е било предоставено на ОД на Министерство на вътрешните работи – гр. Стара Загора, като е избран двумесечен период за провеждането му.

На 8 май дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ФК „ Верея “ (Стара Загора) с дейно изваждане от състава на Първа професионална футболна лига. Комисията „ Етика и феърплей “ сезира специалистите от ДК за постъпило писмо от Експерта по честността към БФС с 5 броя извадки от разбори, предоставени от УЕФА, и установили сигнали за опити за манипулиране на футболни срещи от страна на ФК „ Верея “.

На 18.02.2019 година футболният клуб към този момент получи финансово наказване от Дисциплинарната комисия по член 46, алинея 6, т. „ б “ от Директива за птиците, само че макар подхванатите ограничения, от УЕФА не престават да се получават сигнали за активност за евентуална операция на резултати, с което се уронва престижът на българския футбол и администриращите го органи.

Допълнително БФС получи сигнали от интегрити офиса на УЕФА за нерегламентирано финансиране на ФК „ Верея “ от страна на китайски жители, свързвани с интернационалните синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, както и жители на някогашната Оперативно-наблюдателно дело, разследвани за манипулиране на футболни срещи на локално равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР