Прокуратурата разследва принуда и заплаха към депутата от Продължаваме промяната

...
Прокуратурата разследва принуда и заплаха към депутата от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва принуда и заплаха към Руди Гела

Прокуратурата проверява насила и опасност към депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Радостин Василев, който предходната седмица разгласи, че напуща парламентарната група.

От държавното обвиняване оповестиха, че са се самосезирали по медийни изявления, че на 25 май той е бил заставен със опасност да извърши нещо срещу волята си. На идващия ден Василев е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане, прецизират от Софийската районна прокуратура.

Това е денят, в който той популяризира аудиозапис от онлайн съвещание на " Продължаваме промяната ", поради наличието на който от ГЕРБ оповестиха, че замразяват договарянията за взаимно държавно управление.

Самият Радостин Василев пък описа, че е бил потърсен от началника на ДАНС Пламен Тончев, който му споделил, че има данни за закани за живота му и по тази причина би трябвало да му бъде сложена защита.

От прокуратурата прецизират, че в случай че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против Републиката или друго от лица с имунитет, делото ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура.

В началото на месеца  Радостин Василев непринудено се отхвърли от поискания му от основния прокурор Иван Гешев имунитет поради отправени закани и опит за насила от него към някогашната му съпартийничка от " ИТН " Христинка Иванова.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР