Прокуратурата разследва побой от турски граничари от пункт Хамзабейли над

...
Прокуратурата разследва побой от турски граничари от пункт Хамзабейли над
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява саморазправа на турски граничари с българин на наша територия

Прокуратурата проверява побой от турски граничари от пункт Хамзабейли над български жител, откакто към този момент бил минал на българска територия в региона на Лесово, заяви пресцентърът на държавното обвиняване.

Сигналът за случая е бил подаден на 29 октомври към 07:45 ч. в дежурната част на граничения пункт Лесово. Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора преграда на граничния пункт, която е съобщила за случай на разпра с български жител.

Инцидентът, съгласно обявеното, е зародил на българска територия, в региона на стерилизация на влизащи в страната леки коли.

На място незабавно са били изпратени двама чиновници на граничния пункт Лесново, които открили, че чиновниците на турския пункт са навлезли на територията на България и са употребявали физическа мощ по отношение на български жител, който е минал към този момент границата с лек автомобил. Според информацията от прокуратурата, турските гранични чиновниците са нанесли удари по българския жител и са му предизвикал оток и синини в региона на лявото око.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едвам през вчерашния ден като към този момент е формирано следствие за причиняване на лека телесна щета на българския жител от длъжностни лица, при осъществяване на службата им. За него е известен и основният прокурор Сотир Цацаров, който разпоредил досъдебното произвеждане да бъде завършено в къси периоди.

Разследващите пробват да открият аргументите за пораждане на случая, дейностите на задграничните длъжностни лица и метода на влизането им на територията България, осведоми още прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР