Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че пребиваващият от години в

...
Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че пребиваващият от години в
Коментари Харесай

Укриващият се в ЮАР Къро е поръчител на пет убийства

Прокуратурата разполага със свидетелски показания , че пребиваващият от години в ЮАР Красимир Каменов, прочут като Къро, е гарант на пет убийства, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на източници от следствието.

Екип от прокурори, следователи и служители на реда от ГДНП са почнали дейни дейности по привличането на Каменов като обвинен и за един опит за ликвидиране. Криминалистите считат, че умишленият пожар, при който през 2011 година умира Марчело Доковски, тогава началник на общинската компания Паркинги и подвижност в София, е поръчан точно от Каменов. Живеещият в ЮАР българин е съпричастен към убийството и на различен, обвързван с паркирането в столицата върховен общинар.

Става въпрос за Георги Василев, който е погубен през 2005 година Още тогава има версия, че зад покушението стоят представители на някогашната силова формация ВИС , само че доказателства не са събрани.
Според следствието - Борис Борисов, прочут като Боби Белята, който е погубен при започване на 2022-ра, също е станал жертва на убийци, свързани с Каменов. Боби Белята е считан за непосредствен до Христофорос Аманатидис-Таки, с който Каменов е спор от няколко години , въпреки в предишното да са били сътрудници и да са посочени за едни от наследниците на групировката ВИС.

От " студените досиета " са извадени събраните улики за убийството и на търговеца на земеделска продукция Стойчо Стоилов, който умира след нечовечен побой, нанесен пред жилището му в столичния квартал Редута преди 10 години. Преди да се захване с търговия, Стоилов е работил във ветеринария пункт на българо-турската граница. Основната версия е, че съдбовният побой е поръчан поради опити на търговеца да развива конкурентен бизнес с този на Красимир Каменов, за който е известно, че управлява пред подставени лица борсата в столичния квартал Слатина , както и редица други тържища за плодове и зеленчуци в страната.

Преди два дни стана ясно, че Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане против проведена незаконна група за търговия с въздействие за дискредитиране и премахване на висши магистрати и полицейски чиновници , за която основният прокурор Иван Гешев и управленията на Националната следствена работа и ГДБОП оповестиха на конференция в средата на март.

Пламен Валентинов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР