Прокуратурата протестира 9-годишната присъда на Кристиан Николов за смъртта на

...
Прокуратурата протестира 9-годишната присъда на Кристиан Николов за смъртта на
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира присъдата за убиеца на Милен Цветков

Прокуратурата стачкува 9-годишната присъда на Кристиан Николов за гибелта на Милен Цветков, оповестиха от държавното обвиняване.

Днес, 10.03.2022 година, в открития от закона период Софийска градска прокуратура (СГП) подава митинг против присъдата от 04.03.2022 година на Софийски градски съд (СГС), с която подсъдимият беше приет за отговорен за осъществено по несъобразителност закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 2, б. „ б “ във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс и му беше наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 9 години, което да се изтърпи при първичен общ режим, както и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от 10 години.

Софийски градски съд одобри за открито, че при ръководство на моторно транспортно средство подсъдимият е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Милен Цевтков, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции.

С митинга си прокуратурата ще упорства Апелативен съд-София да признае подсъдимия за отговорен в осъществяване на съзнателно закононарушение по член 342, алинея 3, б. „ в “, прочие 2 вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, както и да му наложи по-тежко наказване. СГП смята, че от събраните в хода на правосъдното разследване доказателства се открива, че на 19.04.2020 година подсъдимият съзнателно е предизвикал гибелта на Цветков като при ръководство на лек автомобил в гр. София е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие с автомобила на потърпевшия, което е довело до гибелта му.

Доводите в митинга могат да бъдат допълнени откакто Софийски градски съд изготви претекстовете към присъдата си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР