Прокуратурата повдигна обвинение на Виктор Спига за убийството на Алена

...
Прокуратурата повдигна обвинение на Виктор Спига за убийството на Алена
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на екстрадирания Спига за убийството на Алена Щерк

Прокуратурата повдигна обвиняване на Виктор Спига за убийството на Алена Щерк, оповестява

Мъжът беше екстрадиран от Италия в България. Той беше задържан в Италия и задочно упрекнат в похищение и ликвидиране. Спига не признава виновността си и се възползва от правото си да не дава пояснения.

Повдигнатото обвиняване включва ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен метод, като претекстът за закононарушението е ревнивост.

В събота Софийският градски съд ще изиска мъжът да остане в ареста за непрекъснато. Според Прокуратурата има действителна заплаха той да се укрие или да извърши ново престъпеление.

8 удара по главата с тъп предмет са предизвикали гибелта на 47-годишната жена , сочат данните от съдебно-медицинската експертиза. Оръжието още не е намерено, само че покрай мястото, където е захвърлено тялото, криминалистите попаднали на бутилката белина, с която Спига се е опитвал да почисти следите от кръв по колата и гаража.

В края на месец май, след търсене, Щерк беше открита до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по изключително нечовечен метод .

Стана ясно, че двамата са имали общ бизнес, преди да се разделят. Според прокуратурата ДНК по колата на убитата Алена Щерк издава някогашния ѝ другар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР