Прокуратурата поема частния съдебен изпълнител Тотко Колев от Бургас, замесен

...
Прокуратурата поема частния съдебен изпълнител Тотко Колев от Бургас, замесен
Коментари Харесай

Дават на прокурор частния съдебен изпълнител, продал либийския танкер

Прокуратурата поема частния правосъден реализатор Тотко Колев от Бургас, забъркан в историята със скандалния либийски транспортен съд, чийто екипаж бе заменен на 21 декември м.г. в бургаското пристанище. От Окръжната прокуратура оповестиха, че образува досъдебно произвеждане. То е за това, че частен правосъден реализатор не е извършил служебните си отговорности и е превишил правата си, за да набави за другиго имотна обла, като казусът касае незаконосъобразна смяна на собствеността на танкер.

Предмет на следствието е интервалът 10.03.2018 година – 30.08.2018 година, прецизират от прокуратурата. От там обясниха, че казусът касае изпълнително произвеждане, формирано в Районен съд Бургас, по искане на българско сдружение, което претендира застраховане на собствен дълг в размер на 9 250 362 американски $, с изказване че му се дължи от комерсиално сдружение, благосъстоятелност на Либийската страна. Според взискателя, този дълг е бил гарантиран с ипотека върху кораб – танкер. Спорът по изпълнителното дело е касаел настояването претендираният дълг да бъде осъществен с смяна на собствеността върху плавателния съд. Изпълнителното дело е било спряно с акт на съда. Въпреки това частен правосъден реализатор от Бургас е провел незаконосъобразни дейности по реализация на обществена обмен на кораба, която е завършила с възлагане на танкера на българското сдружение. Към сегашния миг плавателният съд се намира отвън териториалните води на Република България, споделят още от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане е формирано след постъпил сигнал на 21 декември, 2018 година от страна на юристи, които съставляват ползите на комерсиалното сдружение, благосъстоятелност на Либийската страна. Още същия ден е разпоредено осъществяване на инспекция, сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Образуваното дело е предоставено за следствие на следовател от Окръжен следствен отдел, защото се отличава с висока фактическа и правна трудност, прецизираха от окръжната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР